Limbă

Blog-uri

« Înapoi

viza Vietnameză la sosire

Unde puteţi ridica viza Vietnameză la sosire?
Scrisoarea de aprobare a vizei vă permite de a ridica viza la unul din cele 4 aeroporturi internaționale din Vietnam, și anume: aeroportul Noi Bai (oraşul Ha Noi), aeroportul Tan Son Nhat (oraşul Ho Chi Minh City), aeroportul Cam Ranh (oraşul Nha Trang) şi aeroportul Da Nang (oraşul Da Nang).

La sosirea în Vietnam, la aeroporturile internaționale: Noi Bai (oraşul Hanoi) SAU Tan Son Nhat (oraşul Ho Chi Minh) SAU Da Nang (oraşul Da Nang) SAU Cam Ranh (oraşul Nha Trang) veţi găsi un Oficiu ce eliberează vize. Oficiul de eliberare a vizelor se află în faţa ghişeului de control al paşapoartelor. Vedeţi imaginea de mai jos:

  • Oficiul “Viza la sosire” în Terminalul Vechi – aeroportul internaţional Noi Bai (oraşul Hanoi).
  • Oficiul “Viza la sosire” în Terminalul Nou – aeroportul internaţional Noi Bai (oraşul Hanoi).
  • Aeroportul internaţional Tan Son Nhat (oraşul Ho Chi Minh), veţi vedea un Oficiu numit “Landing Visa”.
  • Aeroportul internaţional Da Nang (oraşul Da Nang), veţi vedea un Oficiu numit “Visa Issuing Office”.
  • Aeroportul internaţional Cam Ranh (oraşul Nha Trang), veţi găsi Oficiul de Imigrare care eliberează vize la sosire.
     

Care sunt actele de care aveţi nevoie pentru a ridica viza aici?
– Pentru a primi viza la sosire, va trebui să pregătiţi câteva documente din timp: paşaportul în original + scrisoarea de aprobare a vizei + Formularul de Aplicare Viza pentru Vietnam (Acest formular se eliberează la aeroport, însă noi obişnuim să îl expediem pe email, sau îl puteţi descărca aici pentru a-l completa, ataşa poza şi semna, astfel veţi salva timpul D-stră la sosire) + taxa pentru viză (25$/persoană pentru viza pe 1 luna şi 3 luni cu o singură intrare, 50$/persoană pentru viza pe 1 lună şi (mai puţin) 3 luni cu intrări multiple, 95$/persoană pentru viza pe maximum 6 luni cu multiple intrări şi 135$/persoană pentru alte tipuri de vize).

– Aşeptaţi pînă veţi fi chemat pentru a achita taxa de viză ş primiţi înapoi paşaportul cu viza în interior.
Notă: Vă rugăm să verificaţi viza foarte atent şi în cazul în care găsiţi erori, să cereţi corectarea imediată a acestora. După părăsirea ghişeului de control al paşapoartelor, nu veţi mai avea posibilitatea de a introduce corectări/modificări în viză.

In ultima vreme, una dintre cele mai frecvente intrebari pe care le primesc este cum se ia viza de Vietnam. Am fost de doua ori in Vietnam – prima data (prin 2015), am luat-o de la Ambasada Vietnamului din Bucuresti, unde mi-au cerut un munte de acte, a doua oara (in 2019), am primit-o on arrival pe aeroportul din Hanoi, dar eram parte dintr-un grup si totul fusese aranjat de agentia din Romania. Intrebarea este – cum poti sa iei viza Vietnam daca mergi de capul tau? Sunt doua optiuni – fie o iei de la Ambasada din Bucuresti, fie o iei on-arrival, dar trebuie sa aplici on-line la o agentie vietnameza care intermediaza acest serviciu pentru un fee. Hai sa le luam una dupa alta

Aplicand printr-o agentie de turism on-line
Exista numeroase agentii on-line care iti rezolva viza de Vietnam rapid si eficient. Eu nu am folosit niciuna, dar Alex mi-a recomandat GetVietnamVisa.com. Aranjarea unei vize de o luna (cu o intrare sau cu intrare multipla) costa 14 dolari (se plateste on-line) pentru serviciul prestat. Scrisoarea de invitatie vine in aceeasi zi.
Cum ziceam, sunt multe agentii on-line, care unele pot fi foarte profesioniste… Dar exista si tepari, asa ca alegeti cu atentie cu cine sa lucrati!

Urmatorul/area
Comentarii