Anatomie patologica

PREZENTAREA GENERALA ANATOMIE PATOLOGICĂ

SERVICII OFERITE

§  Efectuarea diagnosticului histopatologic și citologic în cadrul institutului

 

             Laboratorul dispune de o linie modernă, completă, de procesare histologică automată, ce include aparate de procesare tisulară, automat de colorare lame, automat de montare lame, aspect ce permite prelucrarea standardizată a biopsiilor și pieselor chirurgicale, pentru obținerea unui diagnostic operativ. Toată aparatura este achiziționată de la firma Leica. Partea de imunhistochimie, care reprezintă o componentă importantă a diagnosticului histopatologic și a orientării terapiei oncologice este asigurată prin tehnică manuală și automată, folosind tehnologie Ventana (VentanaBenchmark XT). Serviciul este dotat și cu masă de prelevare Kugel, cu sistem de ventilație, masă de necropsie și frigider morgă cu 8 locuri.

            Personalul Laboratorului de Anatomie Patologică este reprezentat de 3 medici anatomo-patologi primari și un medic specialist, precum și 6 asistenți, un registrator și un necropsier

Serviciul nostru asigură diagnosticul histopatologic al biopsiilor și pieselor de exereză chirurgicală, examenul extemporaneu și examenul cito-diagnostic atât în cadrul Institutului cât și prin implicarea IRO Iași în Programul Național de Screening al cancerului de col uterin. Pe lângă activitatea de diagnostic, în laboratorul nostru se desfășoară și activitate didactică (pregătirea rezidenților de anatomie patologică), cât și consult de specialitate pentru cazurile dificile prezentate din teritoriu.